.

Åh, trött är jag!
Jag och Emma bestämde oss för att sömn var dåligt och att vi skulle sitta uppe LÄNGE igår. Vi satt uppe till strax innan tre, och man känner ju hur åldern börjar ta, herregud!
Nu vaknade jag precis, har svarat på en kundundersökning hos e.l.f. Vill ha hem mina nybeställda grejer nuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu. :)) Pöss

:(

Skulle dricka vatten, men fick knappt i mig något eftersom allt åkte ur näsan igen. Det är nog något fel på mina kanaler.

:)

Jag vet att jag inte borde känna mig så överdrivet asjävla duktig, men det gör jag!
Igår läste jag våldsutsatta kvinnor (SKA köpas när jag har råd, bra bok som inte är sådär löjligt överfeministisk) och idag har jag översatt och läst en norsk artikel inför seminariet imorn.
Nu ska jag avnjuta ett OC-avsnitt, äta lunch och hoppa i duschen!

Tänkvärt

Jag känner mig lite melodramatisk (överdrivet patetisk och känslosam), men det blir lite så!
Idag har humöret svingat fram och tillbaka hela dagen. Eller egentligen har det nog hållt på sådär ett väldigt långt tag. Glad, ledsen, patetisk, melodramatisk. Hur är man om man är överdrivet patetisk?
Jag har ju hört ordet melodramatisk mer än en gång, men aldrig tänk på innebörden. Överdrivet patetisk, haha. Men det är faktiskt så jag känner mig!! Riktigt jävla melodramatisk. Det är väl därför jag postat ungefär hundra inlägg de senaste dagarna. Överdrivet överdriven också kanske? Att umgås med min drama queen gör mig till en diva, divor är dramatiska. Och jag är en melodramatiskt, dramatisk diva.
Men det var inte det tänkvärda! Jag var bara tvungen att babbla lite. Det blir så tyst ibland!
Men nu kommer det, ännu en känsla jag har ;
"Att hålla känslor av sorg, smärta och vrede under kontroll innebär att mindre kraft återstår för att klara av det dagliga livet."
Det är sant och jag känner igen mig, det jag inte vet är vad som gör mig sån här. Men jag är ändå glad, bara jag omges av alla mina finaste människor som är helt fantastiska.
Mano kanske? Det här inlägget känns lite så i alla fall.
Nu ska jag återgå till min skitbra(iga) bok!

Plugg

"UNICEF bidrar nu till att bryta tystnaden i frågan genom att belysa barnens sexualitet och identiteter, inklusive hbt (homo-bi-transexuell)-frågor. Brasilien har också sedan flera år försökt att få igenom en resolution i FN:s MR(mänskliga rättigheter)-kommision mot diskriminering av hbt-personer, trots starkt motstånd från flera håll."
-Våldsutsatta kvinnor.
Varför är det så fel att vara den man är och älska den man vill? Hur kommer det sig att det ska mötas med starkt motstånd?

Söndag

Just nu kurerar jag min bakfylla med chips, glass och vattenmelon. Känner mig så jävla på topp!

.

Allting kommer nog lösa sig på allra bästa sätt. Men just nu känns allt bara lite tyngre, tråkigare och gråare.
Men efter en kväll med världens bästa Micke och lite dramaqueen-action blir det nog bra.

.

Jag tänkte skriva av mig lite. Men jag har ingen aning alls vad jag ska skriva om. Egentligen är jag inte ett skit deppig, vilket jag inte heller var igår. Det är bara något med att minnen ibland kan komma fram så skrämmande fort. Jag vet inte. Jag vet verkligen inte. Vad vill jag? Vad vill du?

Kväll!

Ni vet väl hur det kan kännas?
Att vara i mitten av ett rum.
Center of the occasion.
Men aldrig bli sedd.
Jag är så tragiskt ensam.
Men på något sätt trivs jag i det.
Nu när jag har MCR vid min sida.
Råkade sätta upp fyra affischer.
Så är jag aldrig mer ensam.
Vänner kommer och går, men musiken stannar alltid.
Fan vad jag låter deppig! Men nu är jag själv tills folk besöker min våffelkyrka!

chilla!

Sitter nyduschad och spritt naken och dricker chill out. det är chill.

aofiavgfjä

Jag har bara en stresskänsla i hela kroppen. Jag hatar juridik. Jag får panik vid tanken att snart skriva en ny juridiktenta. Och kugga. Och omtenta. Och kugga. Och omtenta. Och kugga. Och omtenta igen. Nej, jag vill dra täcket över huvudet. Lite mer konsert så kanske allt blir bra.
En grej till; Kanada i höst. Ja/nej?
Jag vill. Verkligen, verkligen. Men vågar jag? FLYGA SJÄLV?! Försöka ta mig fram med min knaggliga engelska utan en enda person att luta mig tillbaka mot?
Måste börja översätta CV:t typ förra året.

Festivalknas i huvudet

Vad innebär då festivalknas i huvudet?
Jo, dels har jag varit helt knäpp hela dagen (källa: Made & Hira), lite övertrött sen helgen skulle jag tro.
Dessutom har jag spenderat delar av dagen med att surfa runt på nätet och lite coolt kollat upp olika intressanta festivaler. Jag tänkte dela med mig!!! Jag har skitsvårt att välja kan jag meddela, och välja måste jag göra.
Kan hända att jag har varit lite partisk och bara nämnt band jag gillar eller nästan gillar.

Siestafestivalen, som visserligen är outförbart, har SMK, Daniel Adams-Ray och Oskar Linnros. Dessutom lite schyssta akter som Asking Alexandria, August Burns Red, Adept och HerBrightSkies. Förmodligen bra att inte ens möjligheten finns. Alltså, ett alternativ ur vägen.
2-4 juni, pris: 995 plus förköpsavgift.

Peace and Love kör några relativt nya favoriter som Kings of Leon och återkommande mr Adams-Ray mixat med gamla gubbar från Foreigner och Journey. Detta innebär absolut den skönaste bandmixen den här sommaren skulle jag tro! Förutom det drar de även på med (hyfsade men ganska överskattade) 30 Seconds To Mars, All Time Low, Bad Religion, Asta Kask, Mimikry och Maskinen.
28 juni-2 juli, pris: 1835.

Hultsfredsfestivalen, som jag visserligen är måttligt besviken på efter förra årets katastrof-inställning, har ändå några av mina nyare favoriter i form av Johnossi, Oskar Linnros och även de har släpat Daniel Adams-Ray till sin line-up.
14-16 juli, pris: 1200.

Hurricane är en tysk festival som Emma nämnde för mig, tyvärr I must say. Bra line-up, men inte perfekt. De har My Chemical Romance som jag verkligen skulle döda för att få se varje dag. Lite skön musik genom Foo Fighters, Blink 182 samt Gogol Bordello är inte heller något jag skulle tacka nej till. Utöver det är även Sum 41, All Time Low, Parkway Drive, Comeback Kid, Converge och smågulliga YouMeAtSix bokade för festivalen!
Annat positivt med festivalen är ju att öl är förbannat billigt i Tyskland.
16-18 juni, pris: ca 1700 med resa till Tyskland.

Metaltown har år efter år haft GRYMMA band som besökt festivalen, och trots detta faktum har jag aldrig varit där. I år är inte heller något undantag på bandsidan, jag faktiskt lite överväldigad av tanken att få se Bring Me The Horizon, Avenged Sevenfold och KoRn på samma festival. Att System of a Down, Cradle of Filth, Arch Enemy, Parkway Drive och The Black Dahlia Murder spelar är ju inte heller fy skam.
17-18 juni, pris: 1500.

West Coast Riot är en festival jag aldrig riktigt reflekterat över att den finns, jag glömmer i alla fall alltid bort namnet på den! Inte superimponerande i år heller, highlightsen är i alla fall Gogol Bordello, Sum 41 och All Time Low.
16 juni, pris: 650. (Är man sugen på att istället dra en tredagars är det möjligt att köpa en kombobiljett, Metaltown och WCR för 2050.)

Sonisphere är också en festival som haft grymma band på schemat, i år är det inte heller dålig med In Flames och det helt enkelt fantastiskt briljanta bandet Slipknot som jag gärna ser igen! Dead by April kan också vara värt att nämna i samband med Sonisphere även om de var bättre innan de blev så satans komersiella och sålde sina själar till radio och melodifestivalen.
9 juli, pris: 695 plus serviceavgift.

Emmaboda verkar vara en sån där mysig liten festival i klass med Siesta. I år kände jag knappt igen några band på deras line-up, men de har tre av mina favoriter; Slagsmålsklubben, Daniel Adams-Ray och Hästpojken. Skulle förmodligen vara skitvärt bara för att få se de tre banden.
28-30 juli, pris: 945.
Icke att förglömma i djungeln av festivalande är ju självklart Sweden Rock. Dock känner jag en viss besvikelse i jämförelse med förra årets band, det känns inte riktigt lika vasst i år. Det jag skulle tycka var värt och riktigt schysst att se skulle vara Whitesnake, Black Label Society, Clutch, The Haunted och Black Veil Brides. Sistnämnda kan ha mycket att göra med en galet snygg sångare.
8-11 juni, pris: 2390 (fyrdagars, som visserligen är slutsåld).
För internationalitetens skull får även Roskilde nämnas! Det enda jag har hört om festivalen är att den är stor, lerig och innehåller en och annan dansk (skåningar inräknade). Akterna jag tycker bör nämnas är Iron Maiden, Kings of Leon, Parkway Drive samt Mastodon.
30 juni-3 juli, pris: snabbt uträknat från DKK; 2045.
Sådär,  nu har ni inte bara en ULTIMAT festivalguide som kan hjälpa er på vägen utan även lite bättre koll på yours truly's musiksmak. Nice va?

Estocholmo

Damerna som jag hade äran att hänga med under min stockholmsvisit!
Vi gick lite back in the days, Emma tyckte att det var en jättebra plan att jag skulle ha FULLT av rosa ögonskugga som jag hade i mina unga dagar. Det såg förjävligt ut. Men vi hade en trevlig golvfest innan konserten i alla fall!
Alla tre ihop. Emma hade dock inte det svarta läppstiftet, men hon var rätt cool ändå. Jag var coolast (även att jag skämdes ihjäl på tuben).
Det enda som kan sägas är att det var fantastiskt! Och att vi ses kanske i sommar.

Lördag

Ligger ensam i sängen och gör mest ingenting. Trots att det är lördag och allt så känns det ändå rätt skönt. Bara vara. Men jag hade gärna haft lite sällskap till filmen.
Nu äntligen har jag sett Salt. Helt okej film, Angelina Jolie är råsnygg som vanligt. Typ så, men inte mycket mer. Not a keeper så att säga.
Ska nog ägna mig åt transformers nu. Eller kanske en Pokémon.
Han har fått nåt att hända?

If it looks like I'm laughing I'm really just asking to leave.

Att tågblogga är faktiskt bra. Jag blir alltid lite extra filosofisk på resande fot med min fantastiska musiksmak i öronen. Tåget lämnade underbara Stockholm för en timma och fyrtio minuter sedan, och jag må förtälja att min resa har varit fullkomligt förträfflig. Jag har fått träffa saknade vänner, se my chemical romance för tredje gången, hängt i en lägenhet på skanstull och varit i huvudstaden när Stockholms stolthet slog Luleå hf och gick vidare till en sjunde kvartsfinalmatch. Det kunde omöjligen bli en bättre resa. Något vi bestämde redan innan konserten var att vi skulle stå ganska långt bak allihopa, kunna få luft, se bra och höra bra. Jag trodde inte för allt i världen att konserten skulle ta mig så långt tillbaka i tiden, göra mig så ung och så gammal på samma gång. Det är verkligen en hel vetenskap bakom hur musik påverkar de första av oss människor. Jag fick till och med tillbaka min kändis-crush på Frank Iero, något jag inte trodde skulle hända. Än mindre hade jag gissat att tårarna skulle rinna. Jag blev näst intill chockad över min egen reaktion. Men det är klart, många gamla minnen av tiden som bar både den bästa och den sämsta i mitt liv. Hur kunde jag glömma så mycket? Vart tog JAG vägen? Någonstans under vägen mot vuxenvärlden trodde jag nog att mycket gammalt var tvunget att flyttas bort från fokuset, men när jag stöd där insåg jag att det inte är sant. Jag är en vuxen person med ett sinne som skulle kunna placeras hos delvis en åttaåring, en tolvåring, en femtonåring och en relativt självständig 21 år gammal kvinna. Om kvinna nu ligger närmst min definition. Men jag antar att jag år en kvinna i omvärldens ögon. Hos mig är jag alltid bara jag. Knäpp, konstig, introvert, social och många olika saker. Saker som förändras. Men att det fortfarande är jag tvekar jag inte på. Inte efter igår. Famous last word är viktig för mig, stark. Den berättar mycket om hur jag känt. Vissa gånger. När den spelades under konserten funderade jag över innebörden. I am not afraid to keep on living. Nej, jag är inte rädd var min första tanke. Sedan insåg jag att jag är förbannat jäkla skiträdd för att leva mitt liv ensam. Har jag någon, kommer jag någonsin ha någon? Efter en stund kände jag tryggheten. Jag har alltid någon, för så fort jag är rädd och ensam kommer my chemical romance finnas i mina öron för att tvinga bort det jobbiga och låta mig känna den trygga känslan av kärlek. För det är vad det är. "Don't ever stop running" - tack G

Don't mess with the PMS

Inser nu att mitt experiment inte är särskilt lyckat just den här tiden i mitt liv. Jag är irriterad, arg, sur, meningslös och sugen. Plus att jag har PMS. Plus att Djurgårn spelar idag och det är JÄVLIGT spännande. Plus att jag har ännu en inte-så-värd-utbildning.
Ingen bra idé alls.

Jag vill känna mer, se mer än jag ser

Jag är verkligen inget stort fan av söndagar. Ibland kan söndagen vara veckans bästa dag, men oftast känns det bara som att det är depp och tidsslöseri. Särskilt när man måste möta söndagen ensam.
Nu ska jag kika på Prince of Persia i min ensamhet. Jag vill se nåt sci-fi:igt, så jag hoppas den är bra.

The sun is just yellow energy

Hej igen!
När jag ändå var inloggad tänkte jag att jag kunde posta något, men jag har faktiskt inte så mycket att säga.
Jag har i alla fall fått tillbaka lite av min motivation nu, så det är bara dags att ta tag i allt som föll när motivationen inte fanns där. Ganska mycket, vilket är ganska jobbigt! Men ändå, det är på tiden.

Idag har jag jourat nästan hela dagen, fixat med diverse grejer som måste styras och haft en trevlig dag med Emma och Anna. Dessutom har jag hunnit med mitt VFU-samtal, det kändes skitbra! Verkigen. Så om det inte blir Kanada verkar det bli söderut, närmre bestämt Gotland. Så hur jag än gör kommer jag att säga upp lägenheten! Skönt att veta det i alla fall. Sen har jag också varit till vårdcentralen för att kolla upp mina axlar; två minuter och 150 spänn senare får jag reda på att jag är spänd. NO SHIT?! Så nu måste jag boka ett nytt besök och lägga 150 kronor till. KUL LIKSOM. Men det får bli nästa månad, för jag har inte så många pengar kvar och jag ska hinna med lite innan. Känns tråkigt att förmodligen inte kunna följa med grabbarna och åka bräda i helgen... Men skridskor kommer det bli i alla fall!


Nu ska jag gosa ner mig i sängen och kolla på OC.

.

För Veronicas skull blir texten numera vit här.

I am not your rolling wheels, I am the highway

Nu var det fruktansvärt längesedan jag uppdaterade här. Igen! Men skärpning lovar jag inget om, för det kommer nog inte riktigt att hända. Och jag kommer inte ha mycket vettigt att säga nu heller.

Det har hänt mycket här i Övik. Bra, dåligt, allt. Typ så, så jag har befunnit mig i diverse situationer och umgåtts mycket. Tränat en del. Blir nog upptrappning på benpressen i veckan, dels för att nå mitt mål och dels för att jag inte hade någon träningsvärk efter senaste gången. Känns gött!
Hm. Ja, jag har faktiskt inte mycket att säga... Idag var en bra  dag. Mycket skratt och härliga vänner. Plus en bra föreläsare, det är inte dåligt på en dag!!
Dagens minus var dock att Djurgården förlorade första slutspelsmatchen plus samma minus som förra året; Jag kan inte odla slutspelsskägg. Borde börja käka hormoner så jag kan.

RSS 2.0